OM BAGERIET

Filosofi:
Vi tycker att man som en del av livet ska kunna unna sig att äta gott bröd och kunna fika med gott samvete.

För att få till den kvalitet på våra bröd och bakverk som vi tycker att du som kund förtjänar, bakar vi bara på svenskt ekologiskt och kravmärkt mjöl.

Alla våra råvaror är i huvudsak ekologiska och eller/fairtrademärkta. Vi använder alltid i högsta möjliga mån rena råvaror fria från tillsatser. I första hand väljer vi skånska och svenska råvaruproducenter, och/eller handlar av företag som har omtanke om miljö och människa. Vi väljer också att använda oss av förpackningsmaterial av oblekt papper samt av förpackningar som är lätta att återvinna.

Våra bröd:
Alla våra matbröd och frallor är långjästa och tillverkas hantverksmässigt utifrån enkla bakmetoder. Vi bakar gärna med hantverksmjöl och med kulturspannmål, det vill säga de ursprungliga sorter från det tidiga jordbruket som ej genomgått modern förädling. Att baka med kultursorter är lite besvärligare än att baka med konventionellt mjöl, men ger mer smak och karaktär till brödet. Vissa tycker också att sådant mjöl är snällare mot magen. Oavsett vilket så stödjer valet av kultursorter ett småskaligt, hållbart jordbruk – och det tycker vi är bra!

Våra sötsaker:
Våra söta produkter görs alltid på svenskt ekologiskt hantverksmjöl, skånska/svenska ägg från frigående utehöns, svensk färsk mjölk, svensk färsk vispgrädde och äkta smör. Allt kaffe samt all kakao och choklad som används i bageriet är ekologisk och/eller fairtrade-certifierad. Frukt och bär kommer från svenska alternativt ekologiska odlingar.

För detaljerade innehållsförteckningar vänligen se respektive bröd eller bakverk i shopen.

Några urval av råvaruproducenter som vi väljer att handla ifrån är:
Saltå Kvarn, Limabacka Kvarn, Skånemöllan, Nedre Femtå Qvarn, Bagers (Bjärred), Anderssons Honung (Kävlinge), Gunnarshögs gård, Malmö Chokladfabrik, Kohisan Gourmet, Änglamark, Kung Markatta, Biofood, Garant

Allergiinformation:
Alla våra produkter tillverkas i samma lokal. Samtliga produkter kan därför innehålla allergener och/eller spår av samtliga allergener. För detaljerade innehållsförteckningar vänligen se respektive bröd eller bakverk i shopen.